Een grafmonument is een Mo-Nu-Ment,

is dus een

Mo-Ment in het Nu.

Hoe het allemaal begon met StaLos

Stalos harlingen frieslandWij zijn gevestigd in Harlingen met een natuursteen – grafmonumentenbedrijf. De aanleiding om dit op te starten, was het overlijden van een goede vriend van ons. De familie kon door persoonlijke omstandigheden niet terecht bij reguliere bedrijven, en de prijzen lagen erg hoog, wat voor ons de reden was, zelf het grafmonument te creëren en dit zelf te plaatsen.

Het viel ons na een wandeling op de begraafplaats op dat heel veel grafmonumenten gelijk waren. Gek eigenlijk omdat ieder mens toch verschillend is.

Uit deze ervaring hebben we geleerd hoe wij de familie en vrienden door het hele rouwproces konden begeleiden. Samen met de familie hebben wij een grafmonument bedacht, ontworpen, gecreëerd en geplaatst.

Het was voor ons belangrijk om gezamenlijk met de familie van onze vriend deze periode door te brengen; de nodige ondersteuning aan de familie te kunnen bieden en de betekenis van “het afsluiten van de eerste mijlpaal in het rouwproces” samen met de familie te kunnen doen.
Stalos harlingen friesland
Voor ons is het een zeer ingrijpende, ook pijnlijke en emotionele maar heel leerzame ervaring geweest. Toch hebben we veel voldoening gehad, toen we alles tot een gewenst resultaat hebben gebracht. Het deed ons besluiten hier verder mee te gaan.

Deze ervaring heeft ons een mogelijkheid geboden om de familie en de nabestaanden beter te kunnen begrijpen en ons in hun situatie te kunnen inleven. Dat verhoogt onze kans om een zorgvuldige begeleiding aan onze klanten te bieden om de juiste keuzes in de vergelijkbare situaties te kunnen maken.

Dit heeft geresulteerd in een nu volwaardig bedrijf, dat zich bezighoudt met het begeleiden van nabestaanden wat betreft het vervaardigen van een gedenkteken, waar de familie naar toe kan gaan. Een grafmonument, of beter gezegd een gedenkteken, is het laatste stuk van het proces van verwerking, en ‘’afsluiting” voor de familie, en daardoor een heel belangrijk stuk.

Er zijn vele vormen en steensoorten mogelijk, van de standaard gedenktekens die je overal ziet, tot een eigen ontwerp, en dit laatste komt steeds meer voor. Mensen denken vaak ten onrechte dat deze veel duurder zijn; dit hoeft echter niet zo te zijn. Afhankelijk natuurlijk van de wensen van de nabestaanden kunnen heel betaalbare grafmonumenten gerealiseerd worden.

Een standaard grafmonument kan, maar het kan ook anders.

Maak uw gedenkteken persoonlijk.

Stalos harlingen frieslandWaarom zou u, diegene die zo dichtbij u stond, een standaard Mo-Nu-Ment geven. Ieder mens heeft een unieke persoonlijkheid, die je kunt uitbeelden in een gedenkteken.

U zult op onze website enkele van deze grafstenen kunnen zien, vele ‘’standaard” grafwerken hebben we ook afgebeeld. Veel ontwerpen zijn heel persoonlijk en kunnen niet op de website getoond worden. Op verzoek, kunnen wij de afbeeldingen van deze bijzondere grafwerken tijdens een persoonlijke afspraak met u bespreken..

Ook ‘’standaard’’ grafwerken kunnen persoonlijk worden gemaakt met lasertechniek, beeldhouwwerk, vormgeving, foto’s en accessoires, etc.

Denk hierbij aan persoonlijkheid, karakter, levenspad, geloofsovertuiging, hobby’s, liefhebberijen, en laat deze uitdrukking krijgen in zijn/haar grafmonument - Moment in het Nu

Zijn deze persoonlijke ontwerpen betaalbaar?

Stalos harlingen friesland

JA deze persoonlijke ontwerpen zijn betaalbaar! U kunt een standaard gedenkteken nemen en deze aanpassen zoals u dat wilt, met een beeld, een afbeelding, of een sculptuur in steen.

Deze persoonlijke monumenten kunnen wij betaalbaar houden, ook omdat we voorlopig hebben besloten niet te investeren in een grotere showroom en te veel personeel. Dat betekent dat we de prijzen van de grafmonumenten zo laag mogelijk kunnen houden.

Wij houden het persoonlijk, uniek, klantgericht en kleinschalig.

Onze gratis ‘’showroom’’ is in elke stad, en dorp, waar een begraafplaats is, in de vorm van de voorbeelden op onze website, en catalogus, en de stalen die we bij ons hebben. Het gaat ons om uw monument en waarom zou u betalen voor onze investeringen?

Op basis van ideeën, die u opdoet op de begraafplaats, catalogus of website, kunnen wij samen met u een persoonlijk gedenkteken ontwerpen, dat past bij degene die u zo nastond.

Zo blijft een uniek en bijzonder ontwerp betaalbaar.

Levertijd.

Stalos harlingen friesland De levertijd is normaal gesproken 4 weken, of afhankelijk van de regels van de begraafplaats, kortere levertijd is bespreekbaar. In uitzonderlijke gevallen, kunnen we spoedopdrachten uitvoeren.Waar wij werken.

Onze basis is in Harlingen, van daaruit werken wij door heel Nederland, maar hoofdzakelijk in de noordelijke provincies: Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland, Overijssel en Noord- Holland.

Gezien onze affiniteit met verschillende religies als intercultureel bedrijf met ruime werkervaring in andere landen met diverse geloofovertuigingen, tradities en gewoontes, helpen wij graag klanten met bijzondere wensen en bijzondere verwachtingen die te maken hebben met hun etnische c.q. religieuze afkomst.

Stalos harlingen frieslandStalos harlingen frieslandStalos harlingen friesland